„Ню Йорк Таймс“ призова Байдън да се откаже от президентската надпревара

Редакционната колегия на американския вестник „Ню Йорк Таймс“ призова президента на САЩ Джо Байдън да се оттегли от президентската надпревара след лошото му представяне в дебата срещу Доналд Тръмп. Въпреки че го наричат „възхитителен президент“, редакторите смятат, че Байдън е изглеждал като „сянката на велик държавен служител“ по време на дебата и би предприел „безразсъдна авантюра“, ако продължи кампанията си.

Вестникът подчертава, че няма причина партията да рискува стабилността и сигурността на страната, принуждавайки избирателите да избират между недостатъците на Тръмп и Байдън. Те добавят, че е твърде голям залог да се надяват, че американците ще пренебрегнат възрастта и немощта на Байдън, които са очевидни.

Статията беше публикувана малко след като Байдън пристигна в Ню Йорк за двудневна обиколка за набиране на средства за кампанията си. Тя последва ден на хаос и объркване сред демократите, след като Байдън многократно губеше мисълта си по време на дебата в Атланта.

Преди редакционната статия, двама известни колумнисти на „Ню Йорк Таймс“ също призоваха Байдън да се оттегли. Никълъс Кристоф смята, че Демократическата партия има други изтъкнати фигури, които биха били в добра позиция да победят Тръмп. Томас Фридман, наричайки Байдън „мой приятел“, заяви, че гледайки дебата се е разплакал и призна, че Байдън е добър човек и президент, но не трябва да се кандидатира за преизбиране.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване