Официална среща на хотелиери от цялата страна се проведе днес в Пловдив

Форумът „Хоспиталити съркъл“ (Hospitality Circle 2024) събра днес в Пловдив собственици и мениджъри на хотели, туроператори, представители на местната власт и културата, както и официални гости от цялата страна. Събитието се проведе в хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center и продължи през целия работен ден.

В няколко дискусионни панела участниците обсъждаха теми, важни за хотелиерския бранш. Първият панел разгледа основните предизвикателства пред местните хотелиери и бизнеса в България. Лектори бяха Ивайло Рашев, Анна Божкова, Живко Иванов, Петя Ангелова, Стоян Димитров и Георги Дучев.

Участие в програмата взеха и Пламен Панов, Борислав Благоев, Христина Спасова и Веселин Данев. Анна Божкова посочи, че интересът към Велинград намалява, тъй като туристите търсят нови преживявания и често предпочитат чужбина. Живко Иванов отбеляза, че хотелите в Гърция и Турция са препълнени, което помага на българския туризъм. Той също така посочи, че представителите на хотелиерския бранш често работят ден за ден.

Ивайло Рашев сподели, че събитията в Пловдив през уикендите винаги пълнят хотелите, подчертавайки нуждата от повече събития. Той също така коментира проблема с липсата на работна ръка и остарялото оборудване в единственото училище за готвачи в Пловдив. Петя Ангелова отбеляза, че младите хора не се мотивират от екипност и често са незаинтересовани от обучението си.

Представители на публиката също се включиха в дискусията, споделяйки своите мнения и впечатления. Други акценти в програмата бяха как специални събития, култура и гастрономия могат да стимулират местната икономика и кои иновации и технологии могат да донесат конкурентни предимства на хотелиерите.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване