Определени граждани са паркирали безплатно в центъра на София

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров съобщи, че определени лица са паркирали безплатно в центъра на София в платената синя и зелена зона, въпреки че нямат право на това. Това паркиране е било възможно чрез карти, подписани от предишното ръководство на Столичната община, като сред привилегированите са били и синдикални лидери от КТ „Подкрепа“.

Според общинския съветник Борис Бонев, който се позова на данни от Центъра за градска мобилност, такива случаи са стотици. От времето, в което г-н Терзиев е кмет, тази практика е прекратена, и никакви карти на хора без право на такова паркиране не са издавани, съгласно общинските наредби.

Борис Бонев обяви, че тази практика ще бъде прекратена, като същевременно посочи, че ще се извършат проверки и за паркирането на булевард „Патриарх Евтимий“, където паркирането е особено затруднено. Той също така заяви, че ще бъде прекратена и практиката служители на МВР да паркират безплатно в платените зони за паркиране в града, използвайки знаци, че са служители на МВР.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване