Пускат под домашен арест Ивет, подсъдима за убийството на баба си, актрисата Виолета Донева

Ивет Стайкова, подсъдима за убийството на баба си, актрисата Виолета Донева, бе поставена под домашен арест с електронна гривна от Софийския градски съд. Ивет изрази пред съда дълбоката си любов и липса към баба си, извинявайки се за случилото се. Убийството, извършено през октомври 2022 г., е описано като особено мъчително и жестоко в обвинителния акт. Оттогава Ивет беше задържана в ареста, а процесът започна през юли 2023 г.

На следващото заседание на 3 септември ще бъдат разпитани поемните лица, присъствали при огледа на местопроизшествието, както и ще бъдат представени дрехите и обувките на Стайкова от деня на инцидента.

Адвокатите на Ивет поискаха промяна на мярката ѝ, посочвайки, че тя е била прекалено дълго време в ареста и че е съдействала на съда. Те предложиха домашният арест да се изпълнява в апартамента на баба ѝ и дядо ѝ, които са съгласни с това. Прокуратурата обаче се противопостави, заявявайки, че домашният арест с електронна гривна не е достатъчно сигурен.

Съдът, след като се свърза с бабата на Ивет, която потвърди думите на адвокатите, реши да промени мярката от задържане под стража на домашен арест с електронна гривна. Ивет ще бъде редовно тествана за наркотици от полицията. Един от адвокатите на Ивет, Петър Чалъмов, заяви пред медиите, че съдът е взел обосновано и коректно решение и че отговорността за спазването на условията на домашния арест е изцяло на Ивет.

Софийската градска прокуратура обяви, че ще протестира срещу наложената мярка.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване