Отмениха участие на Мила Робърт във Варна след гаврата с Българския трикольор

След скандала с трикольора на „София прайд“ тази година, участието на Мила Робърт в събора „Аспарухово пее и танцува“ във Варна беше отменено. Кметът на района, Ивайло Маринов, заяви, че след като е разбрал за поведението на певицата, нейното участие е било отказано. В момента се търси заместник на нейното място.

„Аспарухово“ е район, който пази българските традиции, а съборът, който съществува вече 57 години, е доказателство за това. Според ИА „Черно море“, на „София прайд“ Мила Робърт е свалила рокля с цветовете на българското знаме и я е хвърлила на земята, оставайки по облекло с цветовете на ЛГБТИ+ движението. Това предизвика остри реакции и осъждане в социалните мрежи.

Постъпката на Робърт бе коментирана като поругаване на националния символ, което е наказуемо по българския Наказателен кодекс. ВМРО са сезирали Софийската градска прокуратура за инцидента, а от Националния младежки комитет на ВМРО заявиха, че действията на Робърт показват пренебрежение към националния символ.

Мила Робърт се извини в Инстаграм, обяснявайки, че не е целяла неуважение и че действията й са имали за цел да насърчат толерантността към ЛГБТИ хората. Тя изрази готовност да плати цената за привличането на внимание към важната за обществото тема.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване