Отнесени покриви, наводнени улици и пренасочени полети в Букурещ след силната буря снощи

Силна буря, обхванала Букурещ в четвъртък вечерта, предизвика наречен „воден апокалипсис“ от румънските медии. Около 23:00 часа жителите получиха предупреждение за влошаващото се време, което доведе до издаване на червен код за опасно време от метеоролозите.

Градушката и силните дъждове предизвикаха наводнения, като канализационната система не се справи с огромното количество вода. Водата заля улици, подземни паркинги, жилищни блокове и домовете на местните жители. Някои сравняват мощта на бурята с ураган.

По оценки са наводнени 107 улици, 208 къщи, домакинства и мазета, 71 автомобила са пострадали, а 60 дървета и 7 стълба са изкоренени или съборени. Три покрива са отнесени, а пожарникарите са се намесили в над 400 ситуации.

Въздушният транспорт също беше засегнат, като три стюардеси бяха ранени при турбулентност по време на полет от Букурещ за Хамбург. Самолетът се върнал обратно в Букурещ, където пострадалите са приети в болница с леки наранявания по главата и краката.

Няколко полета, които трябваше да кацнат в Букурещ, изчакваха във въздуха подобрение на времето, докато други бяха пренасочвани към други летища поради лошите метеорологични условия на „Хенри Коанда“ и Отопени.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване