Парис Хилтън сред потребителите, засегнати от хак на TikTok

TikTok съобщава, че се справя с кибератака, насочена към брандове и знаменитости, включително Парис Хилтън и CNN. Въпреки това, приложението за споделяне на видео твърди, че много малък брой акаунти са били компрометирани. TikTok добави, че работи с потребителите за възстановяване на достъпа до техните акаунти.

TikTok, който е собственост на китайската компания ByteDance, не сподели допълнителни подробности за кибератаката, като например как е била извършена. Говорител на TikTok информира, че акаунтът на г-жа Хилтън е бил насочен, но не е бил компрометиран. Риалити звездата, която има повече от 10 милиона последователи в TikTok, е активен потребител на платформата.

Акаунтът на новинарската телевизия CNN обаче е бил компрометиран. „Работим в тясно сътрудничество със CNN за възстановяване на достъпа до акаунта и внедряване на подобрени мерки за сигурност, за да се гарантира безопасността на техния акаунт занапред“, съобщиха от TikTok. „Ние сме посветени на поддържането на интегритета на платформата и ще продължим да наблюдаваме за всякакви други неавтентични дейности.“

CNN не отговори незабавно на искането за коментар от BBC. Новината идва в момент, когато TikTok е изправен пред забрана в САЩ, освен ако не бъде продаден от китайската си компания-майка. TikTok има милиони потребители по целия свят, но е изправен пред въпроси относно сигурността на данните на потребителите и връзките му с правителството в Пекин.

Платформата също така се превръща в ново бойно поле за социалните медии за изборите в САЩ. По-рано този месец Доналд Тръмп се присъедини към TikTok, въпреки че се опитваше да го забрани по време на президентството си поради съображения за национална сигурност. Тръмп, който е натрупал повече от пет милиона последователи, откакто стартира акаунта си в събота, заяви, че ще използва „всички налични средства, за да говори директно с американския народ“.

Президентът Джо Байдън също използва платформата за кампанията си за преизбиране през ноември, но е събрал само около 350 000 последователи – значително по-малко от своя съперник.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване