„Пътна полиция“ получи 50 нови автомобила, вътрешният министър Калин Стоянов лично връчи ключовете

Вътрешният министър Калин Стоянов връчи ключовете на 50 нови автомобила, предназначени за нуждите на пътната полиция в страната. Това е част от продължението на обществената поръчка, чрез която преди около месец бяха получени първите нови превозни средства, обясни директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Атанас Илков.

Финансирането за тези превозни средства е осигурено чрез фонд „Безопасност на движението по пътищата“.Илков съобщи на министър Стоянов и на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, че в началото на септември ще бъдат доставени още 29 нови микробуса в рамките на друга процедура.В изявление пред медиите, Илков изрази надежда, че тези инвестиции ще допринесат за подобряване на сигурността на пътищата и ще помогнат за намаляване на броя на тежките пътни произшествия.

Стоянов допълни, че са закупени общо 2146 бодикамери, от които 1000 ще бъдат разпределени за нуждите на пътната полиция, а останалите 1146 – за охранителната полиция. Той подчерта, че се полагат усилия всички служители на вътрешното министерство да бъдат оборудвани с подобни устройства и изрази надежда, че това ще стане възможно най-скоро.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване