Полицията в Пловдив задържа двама младежи заради нерегламентиран достъп до компютърната система на голяма компания в България

Служители от отдел „Икономическа полиция“ на полицията в Пловдив задържаха двама младежи за нерегламентиран достъп до компютърната система на голяма българска компания, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Пловдив. Задържането е резултат от разследване под наблюдение на Окръжна прокуратура.

Работата по случая започнала след сигнал от водеща българска компания за търговия с течни горива. От месец май насам, редовни клиенти на компанията били ощетени чрез източване на бонус точки от клубните им карти. След задълбочено разследване, полицията установила, че компютърната база данни на дружеството е станала обект на нерегламентиран достъп от младеж от Софийска област. Той преодолял потребителските пароли и предоставил информацията на свой приятел, който използвал електронни карти през мобилното приложение на компанията, за да пазарува за дребни суми.

След доклад на материалите в Окръжна прокуратура – Пловдив, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 319б, ал. 3 от НК, а като обвиняем е привлечен младежът, който осъществил неправомерния достъп до информационната система.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване