Започна традиционната акция на полицията „Безопасно лято“ на територията на София област

Започна традиционната полицейска акция „Безопасно лято“ в София област, която ще продължи до края на август, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. Целта на акцията е да се опази здравето и животът на децата по време на лятната ваканция.

До края на август ще се провеждат специализирани полицейски операции, насочени към контрол върху неправилното движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на двуколесни превозни средства, включително деца-водачи, и управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи, особено лица под 18 години. Ще се контролира и използването на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.

Полицията ще организира проверки за ограничаване на управлението на превозни средства след употреба на алкохол, от неправоспособни водачи и при превишена скорост. При установяване на водач или пътник с невръчени електронни фишове ще се предприемат действия по връчването им.

Особено внимание ще се обръща на правилното използване на предпазни колани, като ще се взима отношение във всички случаи, когато коланът не преминава правилно пред тялото на водача или пътника.

От полицията уточниха, че от 1 януари до 31 май тази година на територията на София област са възникнали девет пътнотранспортни произшествия с участието на деца, при които десет деца са пострадали, но няма загинали. Три от инцидентите са станали извън населени места, а шест – в населени места. В пет от случаите децата са били пътници, в едно – неправоспособен водач на мотоциклет на 15 години, а три катастрофи са с деца пешеходци.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване