Поредна жестокост към животно: Куче е изоставено на балкон

В град Ахелой, област Бургас, днес е било открито куче в изключително тежко състояние. То е намерено на остъклен балкон на хотелски апартамент, нает от мъж, който не е плащал наема през последните няколко месеца и не е бил виждан около две седмици.

Кучето е било оставено на балкона в жегата без храна и вода, което го е довело до изключително изгладняло и уплашено състояние. Животното е много изплашено и лае непрекъснато, като не се сприятелява с други кучета.

Предполага се, че кучето е внесено в България от Германия, но е било пренебрегвано от собственика си, който рядко е виждан да го разхожда. В апартамента не са намерени никакви лични вещи освен чифт стари обувки, което подсказва, че собственикът вероятно няма да се върне.

Местни организации и доброволци се обединяват, за да помогнат на кучето да намери нов дом. Въпреки тежкото му състояние, кучето е много мило и заслужава добър стопанин. Все още не е ясно дали то може да живее в семейство, но всички, които могат да предложат временен или постоянен дом, са призовани да се свържат с местните организации. Кучето има нужда от спешна помощ и внимание, за да се възстанови и да намери нов дом, където ще бъде обичано и добре обгрижвано. В момента на място са хора, които ще се опитат да му поставят повод, за да го приберат.

https://www.facebook.com/share/p/6hhaPu4Z5dTBzcZR

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване