Пожар в болница в Благоевград, девет души са пострадали

Рано тази сутрин, около 4:30 часа, в отделението по ортопедия на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Благоевград, избухна пожар. Директорът на лечебното заведение, д-р Димитър Димитров, съобщи пред журналисти, че огънят е тръгнал от една от болничните стаи, където е бил настанен пациент.

При инцидента няма загинали и тежко пострадали. Девет пациенти незабавно са преместени в отделението по хирургия, което се намира на етаж под ортопедичното отделение. Д-р Димитров подчерта, че благодарение на бързата реакция на персонала на ортопедичното отделение, ситуацията е била овладяна своевременно и няма тежко пострадали.

Пациентите, преместени в отделението по хирургия, основно са пострадали от обгазяване поради вдишания дим. Един от тях е в по-тежко състояние, вероятно поради изгаряния на горните дихателни пътища, тъй като е бил близо до пожара.

Пожарът е унищожил стаята, от която е започнал, а цялото отделение е силно замърсено с дим и сажди и ще се нуждае от пълен ремонт, добави д-р Димитров.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване