През нощта Украйна е атакувала руски обекти с 25 бойни дрона, заяви руското министерство на отбраната

През нощта Украйна е извършила атака срещу руски обекти с 25 бойни дрона, като един от тях е навлязъл в руския регион Северна Осетия, съобщава руското министерство на отбраната.

Според министерството, дроновете са били прихванати в граничните райони на Ростов на Дон, Брянск и Белгород, както и в окупирания от руски сили Крим. Губернаторът на Белгородска област, Вячеслав Гладков, информира, че при атаката е била повредена църква в едно от селата в региона.

Не са докладвани смъртни случаи или ранени от руски официални лица.

За първи път украински дрон е проникнал в република Северна Осетия в Кавказ, като според ръководителя на републиката, Сергей Меняйло, целта е била военно летище.

Не е възможно независимо да се потвърди дали всички украински дронове наистина са били свалени от руската противовъздушна отбрана, тъй като руското министерство на отбраната обикновено не предоставя информация за дронове, които са поразили целта си.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване