Призналият се за съучастник в убийството 2pac вероятно ще излежи присъдата си

Призналият се за съучастник в убийството на рап легендата Тупак Шакур, Дуейн „Кийф Д“ Дейвис, има вероятност да не излежи присъдата си, съобщава онлайн медията Radar.

Въпреки че Кийф признава пред полицията и медиите, че е знаел за убийството, адвокатът му Джейми Райт смята, че ако Дейвис откаже да даде отново показания, това може да му помогне по време на предстоящия процес. Райт твърди, че признанията на клиента му може да не са достатъчни, за да бъде осъден. „Обвинението носи тежестта на доказване и трябва да бъде отвъд разумното съмнение. Ако има съмнение, журито може да го признае за невинен или да не достигне до единодушно решение,“ коментира Райт пред The Sun. Той допълва, че понякога защитата може да не е от полза, ако обвиняемият реши да не говори. „Понякога съдебните заседатели си изграждат мнение въз основа на представените факти, а не на защитата.“

През 2008 и 2009 г. Кийф заявява по време на полицейски разпити, че е знаел за заговора за убийството на Тупак и описва подробно как племенникът му Орландо Андерсън е застрелял рапъра. Той също така разказва за убийството в мемоарната си книга и в интервюта за пресата. Сега твърди, че е измислил всичко заради пари и слава, докато е изправен пред съда. Адвокатът му признава, че съдебните заседатели могат да го признаят за виновен, след като изгледат записите на разпитите, дадени като част от споразумение за имунитет. Но не е изключено и да бъде освободен, ако реши да не говори.

През февруари стана ясно, че делото за смъртта на Тупак се отложи първо за месец юни, а след това за ноември. Смята се, че Дейвис е единственият жив човек, който е бил в автомобила, от който са произведени изстрелите в Лас Вегас на 7 септември 1996 г. От ареста му през септември, Дейвис е освободен под гаранция от 750 000 долара.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване