Продължават разпитите на свидетели по делото „Дебора”

19-годишната Дебора Михайлова присъства в Пловдивския районен съд, за да чуе показанията на свидетелите по делото срещу Георги Георгиев, обвинен в нейното малтретиране. Тя заяви, че за нея Георгиев не съществува.

Случаят с Георги и Дебора предизвика голямо внимание миналото лято, след като стана известно, че Дебора е претърпяла 400 шева от рани, нанесени с макетно ножче. Историята ѝ провокира серия от протести в цялата страна, с искания за справедливост за жертвите на домашно насилие.

Георгиев е обвинен по три точки: заплахи за убийство, принуда (остригване на част от косата и удар с юмрук в лицето), и нанасяне на тежка телесна повреда (18 порезни рани и черепно-мозъчна травма). Дебора е била с временна опасност за живота след нападението.

На предишното заседание бяха разпитани пет от предвидените десет свидетели. Днешното заседание включва нови десет свидетели. Процесът се води при закрити врати поради опасност от разгласяване на лични данни. Дебора все още не е дала показания, изчаквайки първо да бъдат разпитани всички свидетели. Прокурор Ивелина Косева отказа да коментира съдържанието на досегашните показания на свидетелите.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване