Психично болен нападна с нож дете в София

Психично болен мъж нападна с нож дете в София. Мъжът е известен на целия квартал. Майката и пострадалото момиче разказаха, че нападението е станало на пейка пред блока, в който живеят.

Детето сподели, че е било със свои приятели, когато нападателят, познат като Вальо, се приближил, огледал пейките, извил ръката ѝ, бутнал телефона ѝ и посегнал с нож. Децата се разбягали и съобщили на две жени наблизо, които не реагирали.

Майката на момичето научила за нападението 10 минути по-късно. Дъщеря ѝ извикала патрул и се скрила във входа, докато чакала полицията. Пристигналите полицаи първоначално не разпознали нападателя, но след като майката показала негова снимка от социалните мрежи, той бил задържан час по-късно. В мъжа не бил намерен нож. Той бил задържан за 24 часа, а на следващия ден детето било разпитано в „Детска педагогическа стая”.

Майката разказа, че когато отишла да вземе дъщеря си, за да отидат до 9-о РУ, мъжът бил у дома си, стоящ гол до кръста в съседния вход. Тя подчерта, че нападателят живее в съседния вход, близо до училище и детска градина, и често притеснява деца, родители и възрастни жени. Тя призова институциите да обърнат внимание на проблема, тъй като мъжът е агресивен и се нуждае от помощ.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване