Жена е жестоко пребита и измъчвана от мъжа си във Враца

Във Враца е регистриран нов случай на жестоко домашно насилие. Мъж е пребил съпругата си, въпреки че е имал ограничителна заповед спрямо нея. Вследствие на побоя жената е със средна телесна повреда и временна опасност за живота.

Инцидентът се е случил около 15:30 часа на 28 май 2024 г., когато мъжът е нарушил заповедта, издадена от Районния съд във Враца, която го задължавала да стои на разстояние не по-малко от 100 метра от съпругата си А.М. и да не приближава обитаваното от нея жилище за срок от 12 месеца.

В същия ден мъжът, С.Д., се заканил с убийство на съпругата си, като допрял нож до шията ѝ и ѝ показал пистолет. Освен това ѝ нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата и други части на тялото.

Прокуратурата във Враца е привлякла С.Д. като обвиняем за три престъпления: неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, закана с убийство и причиняване на средна телесна повреда, извършени в условията на домашно насилие.

Престъпленията са тежки и са извършени с пряк умисъл. С.Д. е осъждан за различни умишлени престъпления и има множество криминални регистрации, както и висящо производство.

По искане на прокурора съдът е постановил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Разследването по делото продължава.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване