Ружа Игнатова се издирва в Гърция

Медиите в Гърция публикуват обширни статии за обявената от САЩ награда от 5 милиона долара за откриването на българката Ружа Игнатова, издирвана за участие в една от най-големите схеми за измами в света.

Под заглавието „Ружа Игнатова се издирва в Атина“ няколко водещи гръцки издания днес предоставят пълна информация за българката, която е сред най-издирваните престъпници от ФБР. Наградата от 5 милиона долара предполага, че американските власти вярват, че кралицата на криптовалутата е жива, подчертават медиите в Гърция.

В обширни материали се описват нейната дейност и създаването на финансова пирамида, както и връзките ѝ с грък, ръководил разпространението на наркотици на Балканите. Медиите публикуват няколко нейни снимки, но предполагат, че ако се укрива в Гърция, тя вероятно е с нова самоличност и променен външен вид след няколко пластични операции.

Предполага се, че толкова издирван човек не би се укривал по островите, където през зимата хората се познават и всяко ново лице би направило впечатление. Най-вероятното място, където Игнатова може да се укрива, е Атина, където тя изчезва преди 5 години.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване