Съюзът на ловците и риболовците в България дари 4000 цигли за пострадалото от градушката великотърновско село Малки чифлик

Съюзът на ловците и риболовците в България дари 4000 нови цигли на пострадалото от градушка село Малки чифлик, съобщиха от Община Велико Търново. Циглите ще бъдат раздадени на хората с най-засегнати къщи, като организацията на разпределянето е възложена на кмета на селото.

Кметът на Велико Търново, Даниел Панов, благодари на председателя на Съюза, Васил Василев, и на всички, които са допринесли за този благороден жест. Панов съдейства и за осигуряване на дарения на цигли и керемиди за селата Шереметя, Къпиново и други засегнати места.

Комисии от служители на Община Велико Търново и кметовете на пострадалите населени места продължават да посещават къщите за оглед на щетите. В комисията участват и служители от дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, както и експерти от Дирекция „Социално подпомагане“. Те съставят необходимата документация за отпускане на еднократна държавна помощ до 1520 лева на засегнатите домакинства.

Сред най-пострадалите места са Велико Търново и селата Арбанаси, Шереметя, Церова кория, Къпиново, Драгижево и Малки чифлик. Дарението от Съюза на ловците и риболовците съвпада с годишното отчетно събрание на организацията, което се провежда във Велико Търново. Част от празничната програма по случай 140-ата годишнина на местното ловно-рибарско дружество беше отменена в знак на съпричастност с пострадалите от градушката.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване