Семейство от Карнобат преби жена, натика я в Мерцедес и я отвлече

Днес в град Смолян са арестувани 46-годишен мъж и неговата 37-годишна съпруга за отвличане на жена. Сигнал за случая е подаден на телефон 112 от гражданин, който е станал свидетел на събитието в квартал Устово.

Окръжна прокуратура-Смолян е започнала бързо производство за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието се класифицира като престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, според информацията от Боряна Димитрова, представител на Апелативна прокуратура – Пловдив.

По официални данни, пострадалата е 45-годишна жена, която е нападната и отвлечена от мъж и жена – съответно 46-годишният А.Б. и 37-годишната Д.Б. След физическо насилие, те я натоварили в лек автомобил „Мерцедес“ и я завели в посока към село Бостина в област Смолян. След кратко време автомобилът се върнал на мястото на отвличането, където жертвата е била освободена и получила необходимата медицинска помощ от полицията.

Арестуваните А.Б. и Д.Б. са задържани за срок до 24 часа по разпоредбите на Закона за МВР, а в момента се провеждат оперативни и разследващи дейности, включително разпити на свидетели и определяне на експертизи.

Очаква се, че след разпита на установените свидетели-очевидци ще бъдат предприети допълнителни законни мерки срещу обвинените, с цел привличане към наказателна отговорност за тяхното участие в престъплението.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване