След избора на председател на 50-ото Народно събрание беше обявено сформирането на седем парламентарни групи

След избора на председател на 50-ото Народно събрание, Рая Назарян обяви формирането на седем парламентарни групи, което маркира приключването на първото заседание на новия парламент, проточило се през два дни.

Назначенията за ръководители на парламентарните групи включват Бойко Борисов за ГЕРБ-СДС, Делян Пеевски за ДПС, Николай Денков за „Продължаваме промяната – Демократична България“, Костадин Костадинов за „Възраждане“, Борислав Гуцанов за „БСП за България“, Тошко Йорданов за „Има такъв народ“ и Николай Марков за „Величие“.

Също така, бяха избрани и 14 секретари на Народното събрание, по двама от всяка парламентарна група, като сред тях са Марин Маринов и Галя Василева от ГЕРБ-СДС, Небие Кабак и Мюмюн от ДПС, Васил Стефанов и Иван Велчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“, Светослав Тодоров и Стоян Таслаков от „Възраждане“, Деян Дечев и Иван Петков от „БСП за България“, Ивайло Костадинов и Станислав Богдански от „Има такъв народ“, Лариса Савова и Радостин Колев от „Величие“.

След приемането на тези решения и обявяването на парламентарните групи, първото заседание на 50-ото Народно събрание беше закрито. Следващото заседание е насрочено за утре в 9:00 часа, когато председателят Рая Назарян ще свика председателски съвет за определяне на дневния ред.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване