Стоянов за Брендо: Ако господин Банев е бил в този самолет, е въпрос на доказване

Служебният министър на вътрешните работи, Калин Стоянов, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че скоро ще се установи как точно Евелин Банев – Брендо е влязъл в България през периода март-юни 2022 година. Стоянов уточни, че няма ясни данни дали Банев е пристигнал с мистериозния самолет, кацнал в Търговище през 2022 година, но има съвпадение между датата на кацане и информацията за завръщането на Брендо в страната.

Министърът подчерта, че според данни на МВР Банев е влязъл в България между края на март и началото на юни, което съвпада с кацането на самолета, преминал през няколко европейски държави необезпокояван. Стоянов добави, че трябва да се докаже дали Банев е бил в самолета.

Двамата задържани във връзка с мистериозния полет вероятно са свързани с организирана престъпна група за контрабанда, основно на наркотици. Стоянов съобщи, че реализацията на групата е започнала преди около месец и че скоро ще бъдат представени повече данни съвместно с прокуратурата.

Министърът разказа и за действията на българските власти при задържането на Брендо в Украйна. Веднага след потвърждението на задържането му, България е изпратила всички необходими документи за неговото издирване. Въпреки това, около 20 дни по-късно, украинските власти информирали, че Банев е освободен поради украинско гражданство. Стоянов увери, че през целия период на издирване, действията на българските власти не са спирали.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване