Тазгодишната „Евровизия“ ще бъде оценявана от независим експерт

Противоречивото издание на конкурса „Евровизия“ за 2024 г. ще бъде прегледано от независим експерт, съобщиха организаторите, цитирани от Пи Ей мидия/ДПА. Нидерландският участник Йост Клайн беше дисквалифициран заради заплахи към сценична работничка. Имаше спорове и около участието на израелската певица Еден Голан заради хуманитарната ситуация в Газа. Израелската делегация обяви, че са се сблъскали с „безпрецедентна омраза“ от други делегации.

Организаторите на „Евровизия“ заявиха, че Европейският съюз за радио и телевизия ще прегледа събитието в Малмьо, за да подобри качеството на конкурса. След края на състезанието, спечелено от швейцарския изпълнител Немо, беше обявено, че ще бъде извършен преглед заради неспазване на правилата от някои делегации.

По време на конкурса имаше протести в подкрепа на палестинците, осъждащи участието на Израел, като изпълненията на Голан бяха освирквани. Израелската делегация беше критикувана от участници като Бамби Тъг от Ирландия заради пропалестинските му възгледи. Някои обвиниха израелския телевизионен оператор в нарушаване на правилата и подбуждане към насилие.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване