Умници от цяла България се събраха за Фестивала на знанието

На 22 юни 2024 г. в Стара Загора се проведе третото издание на „Фестивала на знанието“, организиран от Димитър Георгиев, местен организатор на куизове от Варна. В събитието участваха ерудити от цяла България, включително тимове от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Добрич, Разград, Русе, Велико Търново и Плевен. Общо 156 индивидуални състезатели, разпределени в 21 отбора, се състезаваха в куиза.

Викторината се състоеше от осем кръга с по 10 въпроса, обхващащи различни области като история, география, култура и литература, музика, кино и сериали, науки и технологии, спорт, игри и лайфстайл.

След пет часа интензивна интелектуална борба и 80 въпроса, първо място спечели отборът „Лудо младо“ от Пловдив. Второто място зае отборът „Джордис“ от София, а третото място бе за „Guardians of the Galaxy“ от Стара Загора. Специален гост на събитието беше пътешественикът и журналист Симеон Идакиев, легендарен водещ на предаването „Атлас“, който раздаде автографи и се снима с участниците.

Сред участниците имаше познати лица от телевизионни игри, включително Пламен Младенов („Професора“ от „Голямото преследване“), Миглена Драганова („Дама пика“ от „Голямото преследване“), Вихрен Стоев, Тодор Рогошев, Борис Русев, Атанас Атанасов, Галин Ганчев, Николай Колев, Иван Пантев, Десислав Тенев, Боян Александров, Тодор Николов, Айхан Топал, Стефан Петров и Мариана Колева.

Всеки, който желае да разбере за предстоящи събития на ерудити и знаещи българи, може да се присъедини към фейсбук групата Българска Куиз Лига, където членуват организаторите и много от участниците на „Фестивала на знанието“.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване