В Австралия от следващата седмица се забранява продажбата на вейпове извън аптеките

Австралийските власти планират да забранят продажбата на вейпове извън аптеките от следващата седмица, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки здравния министър Марк Бътлър. Правителството и партията на Зелените постигнаха споразумение за приемането на законовите промени в Сената.

От понеделник ще бъде незаконно в Австралия да се доставят, произвеждат, внасят и продават вейпове извън аптеките, независимо дали съдържат никотин. Досега нямаше ограничения за продажбата на вейпове в търговските обекти.

Зелените настояха за промени в законопроекта, който вече беше приет в Камарата на представителите. Първоначално, законопроектът изискваше вейповете да се продават само с лекарско предписание като средство за борба с никотиновата зависимост, но Зелените се противопоставиха и успяха да внесат изменения, позволяващи пълнолетните да купуват вейпове без рецепта.

Очаква се новото законодателство да бъде окончателно одобрено в четвъртък, съобщиха от канцеларията на здравния министър Бътлър.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване