В Чирпан ще се проведе Международния фестивал на лавандулата под патронажа на Министерството на туризма

Международният фестивал на лавандулата ще се проведе за трети път в Чирпан от 21 до 23 юни с богата културна програма. Таня Георгиева, експерт по туризъм в община Чирпан, заяви пред Радио София, че фестивалът е празник на живота във всичките му аспекти, изпълнен с радост и веселие. В програмата са включени прзнично шествие, концерти, изложби, базари, много фолклор и йога.

Идеята за фестивала е възникнала след посещение на подобен празник в Унгария. Регионът е традиционно селскостопански, с много насаждения от лавандула, като последните години България е сред водещите производители на лавандула в света, с лавандула от най-високо качество според експертите.

Програмата започва на 21 юни в 5.30 часа с посрещане на изгрева с Паневритмия и продължава с разнообразни изживявания за всички възрасти, включително йога в лавандуловите полета, базар на занаятите, фермерите и изкуствата, кулинарна алея и фото будка за лавандулови спомени. Официалното откриване е на 21 юни в 19.30 часа, а в 20.00 ще има авторски фолклорен спектакъл на ансамбъл „Тракия”.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване