В Одеса бе обявена въздушна тревога поради заплаха от ракетна атака

В 13:21 часа в украинския черноморски град Одеса беше обявена въздушна тревога, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението Телеграм. Той призова всички жители на Одеса и Одеска област да се отправят към бомбоубежища поради заплаха от ракетна атака. Местни канали в Телеграм съобщиха за вдигане на МиГ-31К във въздуха. Отбой от тревогата беше даден в 13:40 часа.

По това време в Одеса се намира генералният директор на БТА Кирил Вълчев, който пристигна за среща с кмета на Одеса Геннадий Труханов и за подготовка на Деветнадесетата световна среща на българските медии. Тази среща ще се проведе хибридно в Одеса, Болград, Измаил и Заря (Камчик), както и онлайн, като знак за подкрепа на българската общност в Одеска област.

В Одеска област живеят над 150 000 българи, като в самия град Одеса има около 50-60 хиляди. Най-големите компактни български общности са в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване