В продължение на пет часа разпитваха Дебора Михайлова

Днес в съдебно заседание Дебора Михайлова беше разпитвана в продължение на пет часа. Тя беше първата в днешното заседание, която даде показания. След дългия разпит, Дебора отказа да коментира случилото се в съдебната зала пред медиите.

Адвокат Валентин Димитров, който е един от защитниците на обвиняемия Георги Георгиев, посочи, че има много противоречия в показанията, но не можа да влезе в конкретика. Той също така заяви, че обвиняемият не е давал обяснения днес и няма да го направи, но може да реши да даде обяснения по всяко време по време на процеса.

Адвокат Димитров добави, че защитата ще продължи да подава искания за промяна на мярката за неотклонение на Георги, който в момента е задържан под стража.

Днес по план трябва да бъдат разпитани още четирима свидетели по делото, но най-вероятно няма да се пристъпи към изслушване на вещи лица.

Миналата година случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна. Едно от обвиненията срещу Георги Георгиев е, че в края на юни миналата година в Стара Загора с особена жестокост е причинил на Дебора двустепенна средна телесна повреда чрез удари с юмрук в главата и 18 порезни рани с макетен нож по тялото.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване