Задава ли се кабинет „Орешарски 2“ ?

Анализаторът Георги Харизанов коментира пред БНР, че никой не иска да бъде свързан с правителство тип „Орешарски 2“, ако няма ясна и обоснована подкрепа. Според него, без ясни приоритети и цели, ентусиазмът както сред участниците в управлението, така и сред обществото ще липсва. Харизанов предвижда, че ако правителството не се справи добре, то вероятно ще подаде оставка след 100 дни.

Той изрази разочарование от настоящата политическа ситуация и направи аналогия с годините на управлението на Орешарски. Харизанов смята, че текущите проблеми се дължат на системните партии, които не успяват да предложат подходящи кандидати и послания, което води до ситуации, в които малки партии с незначителен брой гласове стават централни в политическия живот.

Харизанов подчерта, че е нормално ГЕРБ да предложи силни фигури за евентуален нов кабинет и че политическите партии продължават да се фокусират върху своите твърди ядра от избиратели. Той добави, че правосъдният министър и други министри трябва да бъдат специалисти в своите сектори и че приемствеността не бива да се тълкува като намеса на мафията в политиката.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване