Журналистът Илхан Андай: Доган е жертва на тези, които той направи милионери през годините през лостовете на властта

Журналистът Илхан Андай коментира в интервю за БНТ ситуацията около спора между Делян Пеевски и Ахмед Доган, като подчертава, че не става въпрос за война между тях, а за оцеляването на хора в партията.

Той разглежда публикуваното в „Капитал“ писмо, което се твърди, че е написано от Станислав Анастасов от ДПС по заръка на Пеевски, и в което се твърди, че Доган води хибридна война.

Илхан Андай отбелязва, че хората в партията са много нервни и използват различни манипулативни техники. Той коментира, че ситуацията поставя натиск върху партията, но не трябва да се обръща внимание на това фалшиво писмо. Освен това той обяснява, че Доган не е застрашен в своето уставно лидерство и изразява съжаление, че се опитват да го вкарат в конфликт с Пеевски.

Журналистът уточнява, че когато Доган предаде оперативното управление на Пеевски, това дава възможност на последния да развие ДПС към нови висоти. Според Андай, реакцията на Пеевски е да се отърве от хора в партията, които вредят на нея и са препятствие за нови избиратели в регионите.

Илхан Андай разкрива, че Доган трябва да напише обръщение днес, което е крайният срок, и обвинява Чакъров, че блокира колективната работа на партията. Той отбелязва, че в момента Доган е мълчалив и се съмнява, че той чака конструктивен разговор с Пеевски или че математиката за свалянето на Пеевски не работи и затова се правят скрити и деструктивни ходове.

Илхан Андай заключава, че става въпрос за оцеляването на хора, които се опитват да проведат национален съвет на етническа основа и че богатите на гърба на партията вадят етническата карта.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване