Журналистът Иван Рачев: Брендо може би се е прибрал, защото са му свършили парите

Разследващият журналист от „Банкеръ“ Иван Рачев предположи в интервю за Дарик радио, че Евелин Банев-Брендо, сочен за кокаинов крал, може да се е върнал в България и да е влязъл в затвора поради финансови затруднения. Брендо изчезна преди шест години след влизането в сила на присъдата му за пране на пари от наркотрафик. Той беше осъден на 20 години затвор в Италия и 10 години в Румъния за наркотрафик, като беше издирван с червена бюлетина от Интерпол. След шест години безуспешно търсене, на 24 юни Брендо се предаде в Централния софийски затвор.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че Брендо вероятно е пристигнал в България на 8 юни 2022 г. с незаконен полет на малък самолет „Пайпър“, който е нарушил въздушното пространство на няколко държави.

Според Рачев, Брендо се е прибрал с „неизвестния самолет“ и е бил закаран в хотелския си комплекс „Оазис“ в курорта Лозенец. Той отхвърли връзка между прибирането на Брендо и бизнесмена Васил Божков. Рачев изрази съмнение, че завръщането на Брендо е свързано с опит да обезпечи сигурността си, тъй като никой не може да е сигурен в затвора.

Журналистът добави, че след присъдите в чужбина, Брендо вече не е кокаинов крал и че официалното му израстване в престъпния свят е свързано с бизнесмена Иван Тодоров-Доктора, убит през 2006 г., и тъста му Сашо Бицианито. Рачев коментира и че Брендо има сериозен легален бизнес чрез подставени лица в сферите на строителството, недвижимите имоти и хотелиерството.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване