България привлича 50 000 здравни туристи годишно

Балканите привличат все повече медицински туристи, като Турция е водеща в тази област и е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания. Това показват данни от деветото издание на Balkan Medical Awards 2024, организирано от Global Media, част от международната платформа Global Leaders. Церемонията с мото „Превенцията е най-доброто лечение“ ще се състои на 5 юли в Hyatt Regency Sofia.

България също е популярна дестинация с около 50 000 медицински туристи годишно, като страната се отличава с голям брой лечебни заведения на глава от населението в ЕС. Най-търсените здравни услуги в България са стоматологичните процедури и козметичната хирургия.

Събитието е подкрепено от Националната пациентска организация, Центъра за защита правата в здравеопазването, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, Националното сдружение на частните болници, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и други организации.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване