Безплатна минерална вода ще раздават от БЧК днес и утре 

Българският Червен кръст (БЧК) ще раздава безплатна бутилирана минерална вода на 20 и 21 юни, съобщиха от организацията. Акцията ще се проведе от 11:30 до 13:30 ч. в два пункта в София: градинката срещу Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и на входа на Метростанция „НДК“ срещу бул. „Витоша“. Водата ще бъде раздавана от доброволци от Столичната организация на БЧК.

Инициативата е във връзка с очакваните високи температури, като минералната вода е осигурена със средства от БЧК. Организацията напомня, че високите температури през лятото могат да представляват риск за здравето и живота на всички, особено на възрастните, хронично болните и децата.

От БЧК съветват хората да избягват излизането навън в най-горещата част на деня, да стоят на сянка, да носят шапка и светли дрехи, да използват крем с висок слънцезащитен фактор и да пият достатъчно течности. При неразположение, незабавно да потърсят медицинска помощ.

По-рано този месец, БЧК започна раздаването на храни и хигиенни продукти на над 618 хил. уязвими български граждани, акцията се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 временни пункта в цялата страна и ще продължи до 31 юли.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване