ИТН не дава подкрепа за кабинет нито с първия, нито с втория мандат

Лидерът на партията „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов обяви във Фейсбук, че ИТН няма да подкрепи правителство с първия или втория мандат. Той подчерта, че има достатъчно други партии и свободно мислещи депутати, които могат да предприемат такъв ход.

Трифонов изрази надежда и очакване третият мандат да бъде даден на ИТН, като тогава партията ще предложи експертно правителство, което да изпълни важни задачи за страната за определено време. Той призова всички политически сили да подкрепят това правителство, ако не искат нови избори наесен.

Според Трифонов, на изборите на 9 юни избирателите ясно са показали своите предпочитания, като голяма част от тях не са излезли да гласуват. Той отбеляза, че ИТН, като шеста партия в 50-тия парламент, е изчакала достатъчно време, за да даде възможност на първата, втората и третата партия да съставят правителство, което не се е случило.

Трифонов нарече „нелепи“ изказванията на някои партии, които настояват, че „на всяка цена трябва да има правителство“, но няма да го подкрепят. Той критикува социолози, политолози, журналисти и други, които твърдят, че е сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, като подчерта, че тези твърдения са смешни, ако не бяха толкова тъжни.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване