ИТН са готови с кабинет

Партията „Има такъв народ“ (ИТН) е сред тези, които желаят да получат третия мандат за съставяне на правителство.

Депутатът проф. Андрей Чорбанов заяви пред Bulgaria on AIR, че ИТН иска мандата, защото смята, че това е реална възможност за постигане на консенсус. Той посочи, че партията е най-равноотдалечена от останалите и може да бъде терен за разговори. Чорбанов подчерта, че ИТН е достатъчно разумна да осъзнае, че нейната електорална тежест не е достатъчна за самостоятелни изяви.

Чорбанов очаква след връчването на третия мандат да се проведат разговори за политики и критикува ГЕРБ за неконструктивното им поведение. Той отбеляза, че ГЕРБ предложили правителство, което нямало шанс да мине, защото било подобно на това, срещу което ИТН протестирали шест месеца.

Депутатът от ИТН добави, че дори и да се състави експертно правителство, то ще бъде политическо, но отговорността ще бъде на партията, която носи мандата. Според Чорбанов решението на президента Румен Радев е коя партия ще получи третия мандат, но тя трябва да е консолидирана, с програма и стабилна във времето.

Чорбанов подчерта, че ИТН има конкретна програма с прагматична визия, написана по тематики. Той също така отбеляза, че е необходимо правителство без ярки политически фигури, за да не предизвиква негативни емоции. Проф. Чорбанов заяви, че ИТН има готови експерти, които могат да бъдат част от бъдещото правителство.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване