Китай ще подкрепя местните трансгранични електронна търговци с нов набор правила

Китай представи нов проект за правила, насочени към насърчаване на трансграничната електронна търговия. Тези правила включват изграждането на задгранични складове и разширяване на трансграничния бизнес на електронните магазини, които са станали водеща сила във външната търговия на страната, съобщи китайското министерство на търговията, цитирано от Ройтерс.

Компании като Shein, Temu на PDD Holdings и AliExpress на Alibaba доставят произведени в Китай продукти на международни пазари и са се разраснали значително през последните години. Това развитие отвори нови възможности за растеж за фирми, които преди това са били фокусирани върху вътрешното потребление, което остава под натиск заради бавното възстановяване на икономиката, продължителната имотна криза и несигурността на доходите.

В съобщението на министерството на търговията, което обхваща проектоправила както за входяща, така и за изходяща трансгранична електронна търговия, се посочва също, че ще се стреми да подобри управлението на трансграничните данни и да оптимизира надзора на трансграничния износ.

Националните министерства и правителствени служби ще улеснят каналите за финансиране и ще помогнат на компаниите за трансгранична електронна търговия да станат глобални, заявиха от министерството на търговията.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване