Министърът на туризма: Съотношението цена-качество по българското Черноморие е добро

Съотношението цена-качество по българското Черноморие е добро спрямо други пазари, заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев в интервю. Той подчерта, че държавата не може да контролира цените на почивките, тъй като те се определят на свободния пазар.

Милошев обясни, че в концесионните договори са заложени минимални и максимални цени, които се обявяват в началото на сезона. В някои места цените са намалени, докато в други има увеличение от 10-20%, в зависимост от организацията на конкретния плаж.

По въпроса за дефицита на работна ръка в туристическия сектор, министърът призна, че проблемът съществува, но не е в обхвата на Министерството на туризма. Той подчерта, че всички сектори имат проблеми с работната ръка и е необходимо да се намери баланс между осигуряването на работници от трети страни и сигурността на страната.

Милошев допълни, че привличането на работници от трети страни не е панацея, а временно решение. Той съобщи, че до 2-3 дни плуването в морето край Кранево ще бъде без ограничения, тъй като се очаква водата да се нормализира след аварията в пречиствателната станция.

Министърът отказа да коментира дали би останал в редовен кабинет, ако му бъде предложено.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване