Тръмп срещ Байдън в ефира на CNN

Телевизионният дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп по CNN беше изпълнен с лични нападки и обвинения в лъжа. Дебатът се проведе повече от четири месеца преди изборите на 5 ноември, без публика и с изключващи се микрофони, за да се избегне хаосът от предишния дебат през 2020 г.

Основните теми бяха икономиката и външната политика. Байдън призна, че инфлацията е довела до по-високи цени, но подчерта, че е стабилизирал страната след пандемията. Той обвини Тръмп за наследения „хаос“. Тръмп, от своя страна, заяви, че е ръководил „най-великата икономика“ преди пандемията и обвини Байдън в слабост, която е довела до конфликти в Украйна и Израел.

Тръмп обеща да уреди конфликта между Путин и Зеленски, ако бъде избран. Байдън остро критикува Тръмп за ролята му в бунтовете срещу Капитолия на 6 януари 2021 г. и го обвини в неморалност и престъпления, включително за връзка с порнозвезда.

Двамата кандидати също така се сблъскаха по въпроса за възрастта и физическата си форма. Байдън предизвика Тръмп на голф мач, а Тръмп се похвали с добрите си умения в този спорт и направените когнитивни тестове.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване