Вече може да превеждаме онлайн от и на ромски език

  Google Преводач добави още 110 езика в системата си, сред които е и ромският. Това предизвика задоволство сред ромската общност у нас.

  Фрази като „Търся си работа“ или „Родав бути“ вече могат да се превеждат с помощта на Google Преводач. Според Огнян Исаев от фондация „Тръст за социална алтернатива“, това признание дава на ромите самочувствие, че техният език е важен и наравно с другите народи.

  Google Преводач може да помогне на децата, които не владеят добре български, да го научат по-добре или на ромите да изучават собствения си език. Исаев вярва, че това ще направи ромския език популярен сред младите роми.

  Освен ромския, Google добави над 100 нови езика и вече поддържа почти 200 езика. Преводите се извършват с помощта на изкуствен интелект, а целта на Google е да предостави превод за 1000 езика.

  Потребители споделят, че използват Google Преводач често, особено при пътувания, за да разберат различни неща. Българка отбелязва, че интернет е полезен ресурс за всеки, като предоставя възможности за различни преводи.

  Добави коментар

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Бъдете в крак с най-важните новини

  С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване